خوردن قند و شکر از گذشته تا کنون یکی از عادات غذایی ما ایرانی ها بوده است. می توان گفت که همه روزه از این دو ماده استفاده می کنیم ، در هنگام صبحانه خوردن و یا در طول روز. اما بد نیست با فواید و مضرات این دو ماده آشنا شویم.
قند و شکر:
۱ دستگاه ایمنی بدن را تضعیف میکنند.
۲ دفاع بدن در مقابل عفونتها را کاهش میدهند.
۳ خطر بیماری قلبی را افزایش میدهند.
۴ تریگلیسیرید خون را بالا میبرند.
۵ کلسترول بد خون و کل کلسترول را افزایش میدهند.
۶ کلسترول خوب خون را پایین میآورند.
۷ در جذب کلسیم و منیزیم ایجاد تداخل میکنند.
۸ در ایجاد استئوپروز (پوکی استخوان) نقش دارند.
۹ در ابتلا به دیابت موثرند.
۱۰ قندخون ناشتا را بالا میبرند.
۱۱ باعث ابتلا به چاقی میشوند.
۱۲ دندانها را میپوسانند.
۱۳ بیماریهای لثه را بدتر میکنند.
۱۴ معده را اسیدی میکنند.
۱۵ خطر بیماریهای التهابی روده را میافزایند.
مصرف قند با چای
هر گرم قند ۴ کیلوکالری انرژی دارد. وقتی فرد همراه چای قند و شکر مصرف کند، ممکن است ۵۰ تا ۶۰ گرم قند و شکر بخورد که چیزی حدود ۲۴۰ کالری به بدن می رساند. برخی افراد چای را با توت خشک، کشمش، خرما و عسل می خورند. در این مورد هم باید مقدار کالری دریافتی توجه داشت چون هر گرم قند از هر منبعی ۴ کیلوکالری انرژی دارد. مهم ترین مساله این است که مقدار مصرف را کم کنیم. مثلا می توان قند را به قطعه های ریز تقسیم کرد. مقدار مجاز مصرف قند به نیاز بدن و نوع رژیم غذایی بستگی دارد اما مقدار پیشنهادی قندهای ساده برای افراد بزرگسال روزانه حدود ۲۵ گرم است که با توجه به کل رژیم غذایی و منابع دریافتی می تواند بخشی از آن به قند و شکر اختصاص پیدا کند. من معمولا برای مراجعانی که قصد کاهش وزن دارند، روزانه ۵ تا ۶ واحد قند در نظر می گیرم که این مقدار می تواند در سایر افراد کمی بیشتر باشد.