گالری عکس شربت خاکشیر

خاکشیر گیاهی است که به صورت خودرو در باغ ها و صحراها می روید و دارای برگ هایی با بریدگی زیاد و گل های زرد روشن از تیره شب بو می باشد.

خواص خاکشیر عبارتند از :

خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.

التیام دهنده زخم و جراحات است.

جوشانده خاکشیر برای رفع اسهال‌های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است.

خاکشیر ادرار آور است.

خاکشیر تب‌بُر است.

برای دفع کرم مفید است.

التهاب کلیه را برطرف می‌کند.

سرخک و مخملک را دوا می‌کند.

خاکشیر صدا را باز می‌کند.

برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید.

از گلها و برگهای گیاه می‌توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.

سنگ کلیه را دفع می‌کند. برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر، ‌خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد.

طرز تهیه شربت خاکشیر:

علاوه بر خواص خاکشیر می‌توان از شربت آن هم به عنوان یک نوشیدنی اصیل ایرانی استفاده کرد که به دلیل پیشگیری از گرمازدگی مخصوصا برای فصل تابستان بسیار مناسب است. اما بهتر است قبل از اینکه برای درست کردن این شربت گوارا دست به کار شوید با نحوه شستن خاکشیر آشنا شوید. زیرا معمولا این دانه‌ها دارای شن‌ریزه‌هایی هستند که اگر به خوبی شسته نشونند می‌توانند مشکلاتی را ایجاد کنند.

سخت ترین بخش تهیه شربت خاکشیر شستن آن است بدلیل آنکه ریگ زیادی داخل آن وجود دارد و ریگ شور کردن آن کمی زمان و حوصله میخواهد . پیشنهاد میکنیم که مقدار مصرفی چند روز خود را در یک مرتبه بشویید تا  هر روز نیازی به شستن آنها و صرف زمان زیاد نداشته باشید

طریقه ی شستن به این صورت است که دو ظرف پلاستیکی بردارید ( ظرف های پلاستیکی بیشتر دانه های شن را در خود نگه میدارد و ته نشین میکند ) سپس خاکشیر را داخل یکی از ظرف ها ریخته و روی آن آب سرد بریزید و به ظرف دیگر انتقال داده و آبش را تخلیه کنید ، چندین مرتبه این کار را تکرار کنید تا دیگر ذره ی شنی داخلش باقی نماند ، زمانیکه سطح آب کاملا زلال شد و هنگام انتقال هم کف ظرف هیچ ذره ی شنی باقی نماند یعنی خاکشیر شما کاملا ریگ شور شده و آماده ی مصرف است

مقدار اضافه کردن مواد دیگر به خاکشیر سلیقه ایست بعضی ها ترجیح میدهند شربت را شیرین تر نوش جان کنند شکر بیشتری اضافه میکنند و یا بعضی ها طعم و عطر گلاب را نمی پسندند میتوانند آنرا حذف کنند در هر صورت بعد از شستن خاکشیر با اضافه کردن مواد ذکرشده میتوانید شربت را نوش جان بفرمایید

اضافه کردن مقداری آبلیمو هم طعم بسیار لذیذ و دلچسبی به شربت خاکشیر شما میدهد اگر شکر در آب حل نشد و ته نشین میشد میتوانید آنرا در مقدار کمی آب داغ حل کرده و بعد به مواد اضافه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *