انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است، چرا که انجیر هم غذاست و هم دوا. نام عربی آن ” تین ” و نام انگلیسی آن ” “FIG”می باشد.
خواص انجیر:
۱٫خوردن انجیر حرارت کبد و قلب را تسکین میدهد.
۲٫انجیر ارزش غذایی زیادی دارد و طبع را لینت داده، مسهل ملایم است.
۳٫انجیر دارای طبع گرم و تر است.
۴٫انجیر قوای جنسی و جسمی را افزایش میدهد.
۵٫افرادی که میخواهند چاق شوند حتما صبح ناشتا انجیر مصرف کنند.
۶٫اگر انجیر در گلاب خیس خورده شود و بین وعدههای غذایی مصرف شود برای رفع یبوست در افراد سرد مزاج موثر است.
۷٫خیسانده انجیر در سرکه و مصرف آن درد ناحیه طحال را آرام میکند.
۸٫بچههایی که هنگام دویدن و بازی کردن دچار درد ناحیه زیر دنده چپ میشوند، میتوانند برای تسکین درد از انجیر با سرکه بهره گیرند.
انجیر برای افراد دیابتی مفید نیست و برای افراد چاق و کسانی که به اختلال معده و روده مبتلا هستند مضر است .
خنثی کننده ی انجیر ، کرفس است و خوردن زیاد آن مضر است .