گلابی میوه خوراکی درختانی است که به رده Pyrus تعلق دارند. گلابی یکی از مهمترین میوه های مناطق آب و هوایی معتدل به حساب می آید. این درختان برای میوه دهی به یک دوره سرما نیاز دارند. درختان گلابی از نظر پایداری دقیقاً همانند درختان سیب نمی باشند اما شباهت زیادی به آنها دارند.
درخت گلابی در برابر سرما از سیب حساس تر است. گل های گلابی در بهار کمی زودتر از سیب باز می شوند ، به همین دلیل بیشتر در معرض خطر سرمای بهاره قرار می گیرند . در تابستان، گیاه گلابی گرما را بیشتر از سیب تحمل می کند. گل و میوه گلابی در انتهای شاخه ها و سیخک های دو ساله بوجود می آید ، بنابراین هنگام هرس درختان بارور ، باید در حفظ سیخک ها دقت کرد.
باغبانهای خانگی عاشق کاشت درخت گلابی هستند چون هم میوه آن شیرین است، هم سادهترین درخت برای پرورش است. بسیاری از درختان میوه با حشرات مشکل دارند. بسیاری از آنها مستعد ابتلا به بیماریهای گیاهیاند. گلابی مشکلات کمتری دارد. آنها فقط رشد میکنند و سال به سال بیدردسر و با کمی مراقبت محصول میدهند.
محلی را در حیاط خود انتخاب کنید که نور خورشید را کامل دریافت کند. چاله عمیقی حفر کنید. در صورت دسترسی مقدار زیادی کود تجزیه شده اضافه کنید و آن را با خاک باغ کاملاً مخلوط کنید. گیاه را خاک کنید. خاک را به طور کامل خیس کنید. در صورت نیاز خاک بیشتری اضافه کنید.
تعداد و اندازه گلابیها به مسائلی وابسته است. گاهی اوقات طبیعت شکوفههای زیادی را از طریق گردهافشانی ایجاد میکند. گاهی تعدادی از شکوفهها دچار سرمازدگی میشوند. ممکن است در یک سال خوب، تعداد گلابیها زیاد ولی اندازه آنها کوچک باشد. پرورشدهندگان میتوانند برای حل این موضوع تعدادی گلابی نارس را در اوایل فصل حذف کنند. آیا شما هم باید این کار را بکنید؟ مسلماً در چند سال اول پرورشتان نه، زیرا تجربه کافی برای قضاوت در مورد اینکه آیا بچه گلابی بیش از حد روی درخت وجود دارد، ندارید. اما توصیه میکنیم هر گلابی که توسط حشرات آسیب دیده است را جدا کنید تا شرایط را برای رشد بیشتر گلابیهای سالم مهیا کنید.
هر بهار قبل ازشکوفهزنی جوانهها، اسپری خفتگی به درخت میوه بزنید تا انواع حشرات را از بین ببرد.