موز از نظر طب قدیم ایران معتدل است و خون را غلیظ می كند . موز انرژی زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص مسن محسوب می شود.
۱) بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
۲) موز ملین بوده و همچنین و به عنوان درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد.
۳) موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و كم خون حتما باید موز بخورند.
۴) موز تقویت كننده معده و نیروی جنسی است.
۵) موز درمان زخم معده و روده می باشد.
۶) گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن كلسترول است.
۷) شیره گلهای موز درمان كننده اسهال خونی می باشد.
۸) جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد.
فواید موز برای تقویت استخوان ها:
- موز به رشد و تقویت سلامت استخوانهای بدن کمک میکند و این امر از دیگر اثرات وجود پتاسیم در موز است زیرا پتاسیم با افزایش از دست رفتن کلسیم بدن از طریق ادرار (که در نتیجه مصرف نمک زیاد این اتفاق میافتد)، مقابله میکند و مانع از این میشود که استخوانها به سرعت نازک شده و تحلیل بروند.
فواید موز برای اعصاب:
- افرادی که کار فکری دارند موز را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
- موز تأثیر خوبی در تأمین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد. موز حاوی نوعی پروتئین به نام تریپتوفان است که در بدن به سروتونین تبدیل میشود و سرتونین به نوبه خود، باعث آرامش و احساس خوشی بیشتر در انسان میگردد.
هشدارها و مضرات
- کسانی که در اثر خوردن موز زبانشان ورم یا جوش میزند بلافاصله بعد از خوردن موز آب لیمو مزمزه کنند.
- کسانی که سرفههای خشک میکنند موز را آهسته آهسته بخورند.
- موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد، سخت هضم میشود.
- موز نفاخ است و مصرف زیاد آن به ویژه در افراد سردمزاج، تولید گاز معده میکند که برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
- موز به علت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان بیماری قند مضر است و نباید در مصرف آن زیادهروی شود.
- موز خون غلیظ ایجاد میکند. زیادهروی در خوردن آن باعث تولید خون غلیظ بلغمی میشود.
- خوردن موز هنگام ناشتا زیانآور است.