گالری عکس قورمه سبزی

خورشت قورمه سبزی یک غذای خوشمزه اصیل و لذیذ ایرانی است. قرمه سبزی در گوشه و کنار ایران به طور معمول به یک شیوه و با مواد اولیه تقریبا مشابه با توجه به ذائقه آن منطقه تهیه می شود. در این دستور پخت سعی شده عمومی ترین خورش قورمه سبزی آموزش داده شود.

مواد اولیه

سبزي ( تره.جعفري.گشنيز.اسفناج.شنبليله )

لوبیا قرمز

پیاز

گوشت گوسفند یا گوشت گاو یا ترکیبی از هردو و یا مرغ

لیمو عمانی یا رب آلوچه

نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

رب گوجه در صورت تمایل

طرز تهیه

لوبیا قرمز را از شب قبل در اب خیس دهید و در این مدت چند بار اب ان را تعویض نمائید. برای جلوگیری از سیاه شدن خورشت میتوانید لوبیا قرمز را ۱۰ دقیقه در اب بجوشانید و سپس لوبیاها را ابکشی کنید.

پیاز را ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند. بعد لوبیاها را به گوشت اضافه کنید.

سبزی ها را پس از شستن ریز خرد کنی. سپس درون تابه چند قاشق روغن بریزید و سبزی ها را ۱۵ دقیقه تفت دهید. سپس سبزی های تفت خورده را به خورشت اضافه کنید. لیموهای عمانی را نیز با چنگال سوراخ کنید و داخل قابلمه بیندازید و مواد را مخلوط کنید. پس از مخلوط شدن مواد ۳ لیوان اب ولرم داخل قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید.

پس از به جوش امدن خورشت حرارت زیر قابلمه را کم کنید و به مدت ۲-۳ ساعت اجازه دهید خورشت کاملا جا بیفتد ( به روغن بیفتد ). در این مدت چند بار خورشت را چک کنید تا اب کافی داشته باشد ؛ ۱۰ دقیقه اخر نمک و فلفل بریزید، سپس در قابلمه را ۱۰ دقیقه باز بگذارید تا پخت قورمه سبزی کامل شود. قورمه سبزی را بهمراه برنج سرو کنید.

نکته ها : مهمترین نکته در مزه قورمه سبزی سبزی ان است و برای ۵۰۰ گرم سبزی به این صورت باید تقسیم بندی کنید ( تره ۱۵۰ گرم + جعفری ۱۵۰ گرم + گشنیز ۱۰۰ گرم + اسفناج ۵۰ گرم + شنبلیله ۵۰ گرم ).

در صورتی که از نوع پخت لوبیا مطمئن نیستید ( دیر پز یا زودپز ) میتوانید لوبیا را نیم پز کنید سپس اضافه نمائید ؛ در زمان تفت دادن سبزی باید روغن را همزمان با سبزی اضافه کنید تا سبزی خشک و تیره نشود. راز یک قورمه سبزی خوشمزه و خوش نما ریز بودن سبزی هاست ( سبزی ها باید کاملا ساطوری و خرد شوند ، همچنین باید در روغن کافی سرخ شوند ).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *