گالری عکس سبزی نعناع

نعناع، گیاهی است از رده دولپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزی‌های خوراکی است. این گیاه تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگ‌هایش کرک کم‌تری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیش‌تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم‌تر است. نعناع گیاهی است علفی و پایا. ساقه‌های آن دونوع خزنده و زیر زمینی می‌باشند. از میان ریشه‌ها، یک شاخه قائم و برگدار کوچک خارج می‌شود که برگ‌های آن متقابل، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار و کمی پوشیده از کرک بوده و از تمامی قسمت‌های آن بوی معطر و مطبوعی استشمام می‌شود. ساقه این گیاه چهارگوش و به رنگ قرمز مایل به بنفش یا مایل به ارغوانی است. گل‌های آن در ماه‌های مرداد و شهریور ظاهر می‌گردند. رنگ گلی یا ارغوانی مایل به بنفش دارند و به تعداد زیاد در مجاور یکدیگر به نحوی مجتمع می‌رویند.
طبیعت:  این گیاه از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک می‌باشد .

خواص درمانی
از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه می کنند که مصارف طبی مختلفی دارد.
نعنا باد شکن است و گاز معده و روده را از بین می برد.
تقویت کننده معده و بدن است.
ضد تشنج و ضد سرفه است.
نعناع مسکن،‌ آرام بخش و قاعده آور است.
برای بی خوابی، کم خوابی و ناراحتی های شبانه یک داروی موثر است.
استفاده از نعنا، درد شکم را برطرف می کند.
نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می باشد.
نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می کند.
برای تسکین درد دندان، نعناع را در دهان گذاشته و بجوید.
آشامیدن دم کرده نعناع و یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می کند.
کمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد.
نعناع کرم های روده و معده را می کشد.
برای از بین بردن سکسکه و دل به هم خوردگی و استفراغ، نعنا را با انار ترش بخورید.
نعناع ادرار را زیاد می کند.

برای خواندن خواص دمنوش نعناع؛ گالری عکس دمنوش نعناع را مطالعه نمایید.

پست های مرتبط

گالری عکس سبزیجات نمدی
گالری عکس سبزی ریحان
گالری عکس سبزی گشنیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *